Duco
Telgenkamp

Europees kampioen en topscorer


Duco was de verassing van het EK Hockey in 2023. Op pas 21 jarige leeftijd weet Duco zijn naam op de kaart te zetten als de nieuwe spits van het Nederlands heren hockeyteam door op zijn eerste grote internationale toernooi meteen topscorer te worden van het EK.

In 2023 maakte de aanvaller zijn debuut voor het Nederlands hockey team op 20 jarige leeftijd tijdens de Pro League. In de 6 Pro League wedstrijden die Duco speelde scoorde hij 6 keer. Bij zijn EK-debuut scoorde hij 2 keer, met het Nederlands team werd hij Europees kampioen in Mönchengladbach. Na het EK stond Duco op 11 doelpunten in 11 wedstrijden voor het Nederlands team, met deze statistieken verbrak hij meerdere nationale records.

Duco begon op 6 jarige leeftijd met hockey bij HGC in Wassenaar. Op zijn 12e vertrok Duco naar HDM in zijn geboorteplaats Den Haag daar heeft hij een aantal jaar in het eerste heren team gespeeld. In 2022 maakte hij de overstap naar Kampong HC waar hij nu uit komt voor het eerste team in de hoofdklasse. Zijn doel is om zich de komende jaren te ontwikkelen tot de beste hockeyspits op de internationale velden en van grote waarde te zijn voor zijn club en het Nederlands team.

Sportieve resultaten

2023 Europees kampioen
2023 Topscorer EK
2023 Beste Speler EK onder 21 jaar

Sponsoren