Double M

Begin 2019 werd het atleten managementbureau Double M opgericht door Joeri van Thiel.
Onbevangen en gedreven door een visie van het samenwerken met topsporters op een eigen en persoonlijke manier.

Double M startte met een samenwerking met Olympisch bokser en goede vriend van Joeri van Thiel, Enrico Lacruz. De op vriendschap gebaseerde band tussen Enrico en Joeri vormde het fundament voor waar Double M voor zou gaan staan: samen groeien!

Double M positioneert zich als resultaat gerichte partner voor haar cliënten en maakt daarin geen onderscheid in aanstormend talent en gevestigde namen.

Na de start met bokser Enrico Lacruz ging het snel, medio 2019 ging Double M samenwerken met judoka Noël van ’t End, dit bleek al snel een vruchtbare samenwerking. Noël werd in augustus 2019 wereldkampioen en Double M mocht zich in haar jonge bestaan meteen bewijzen. Dit resulteerde in een samenwerking tussen meerdere internationale A-merk en wereldkampioen Noël. Met dat resultaat als basis is Double M zich verder gaan ontwikkelen en lieten meerdere gevestigde namen de belangen behartigen door Joeri van Thiel.

In 2022 verhuisde Double M naar het centrum van Arnhem, naar de veertiende etage van de Airborne Tower met een schitterend uitzicht over het bruisende Arnhem, dichtbij Olympisch trainingscentrum Papendal.

Ons team

Demi
van
de Geer
Joeri
van
Thiel
Oprichting Double M door Joeri van Thiel met als eerste topsporter Olympisch bokser én vriend, Enrico Lacruz. Enrico en Joeri kennen elkaar al een langere tijd. Gedurende de vriendschap begreep Joeri steeds meer over de behoeften van topsporters, zowel op sportief, zakelijk als commercieel vlak. Samen met Enrico ging Joeri het avontuur aan, met op korte termijn al mooie resultaten in de vorm van meerdere sponsoren voor Enrico en meer media zichtbaarheid voor de Olympiër.
Olympisch medaillewinnares Yara van Kerkhof sluit zich aan bij Double M. Een belangrijke stap om te laten zien op welk niveau Double M actief wilt zijn. Yara had op dat moment al twee Olympische medailles gewonnen. Drie jaar later kwam daar ook nog een gouden Olympische medaille en meerdere gouden WK medailles bij.
Mei
2019
In mei 2019 sluit TeamNL judoka Noël van 't End zich aan bij Double M, met de vraag om zijn sportieve carrière op commercieel vlak een boost te geven. Dat hoefde niet lang te duren, tegen ieders verwachting in wordt Noël in augustus hetzelfde jaar de eerste Nederlandse wereldkampioen in 10 jaar tijd door in Japan de WK finale te winnen tegen een Japanner. Double M vertegenwoordigt ineens een wereldkampioen en weet Noël te binden aan meerdere internationale A-merken zoals Technogym en Herbalife.
De allereerste Olympische middag van Double M. Een middag waarin het bedrijfsleven en de topsport samenkomt met als doel om te netwerken en te inspireren. Tijdens deze middag waren meerdere topsporters van Double M aanwezig en meerdere bestaande en potentiële partners van de topsporters. Door een informele kruisbestuiving leerde de bedrijven en merken ook de andere topsporters kennen en hun verhaal.
November
2019
Kersvers wereldkampioen handbal Angela Malestein sluit zich aan bij Double M en al snel weet Double M Angela te verbinden aan ASICS. Angela is sindsdien hét gezicht van ASICS binnen handballend Nederland. De samenwerking met Angela bleek enorm vruchtbaar, in de eerste jaren van de samenwerking werkt Angela samen met merken als Hansaplast, NUUN, Emma Sleep en de ANWB. Ook groeide Angela uit als één van de leiders op het veld en werd zij twee keer beste rechtervleugel speelster van Europa.
Double M verhuisd naar het eerste eigen kantoor in Elst bij Arnhem. Een spannende stap maar een fijne plek om topsporters en partners te ontvangen. Uiteindelijk zal Double M hier maar 2 jaar zitten tot de volgende verhuizing.
September
2020
Double M activeert het alcoholvrije biermerk Sportzot uit Brugge  in Nederland door het merk te verbinden aan drie topsporters van Double M. Het merk gaat de samenwerking aan met Noël van 't End, Yara van Kerkhof en kitesurfer Roderick Pijls. Als activatie surft Roderick voor een viral video door de grachten van Brugge. Noël draagt vanaf het aangaan van de samenwerking het Sportzot logo op zijn judopak.
Een van Nederlands beste en bekendste hockeyers, Jeroen Hertzberger, verbindt zich aan Double M. Een grote stap voor Double M en het is de start van het bouwen binnen het hockey. Jeroen is op dat moment de 17e topsporter binnen Double M. Met een grote naam binnen het team van topsporters in de vorm van Jeroen opent dit nieuwe deuren voor Double M. Gedurende de samenwerking weet Jeroen all-time topscorer te worden van de Hoofdklasse hockey.
Maart
2021
Schaatsster Michelle de Jong sluit zich aan bij Double M. De eerste schaatsster in team Double M. Enkele maanden later weet Michelle zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Beijing en wordt zij Nederlands kampioen op de sprint.  Meteen in het eerste jaar weet Double M Michelle te binden aan merken als Medisana, XXL Nutrition en Fairbanks.
Double M verbindt Jeroen Hertzberger aan het internationale hockeymerk OSAKA. De grootste en meest spraakmakende samenwerking tot aan dat moment voor Double M want het verbindt één van Nederlands grootste hockeyers met een meerjarig contract aan één van internationaal grootste hockeymerken. De samenwerking tussen OSAKA en Jeroen blijkt een shot in de roos. Jeroen wordt all-time topscorer terwijl hij bij het merk aangesloten en weet topscorer te worden van de competitie.
Januari
2022
De tweede olympische middag van Double M. Op Papendal zijn 60 bedrijven aanwezig om zich te laten inspireren door de kracht van sport. Meerdere bekende topsporters die Double M vertegenwoordigt geven een rondleiding over hun eigen trainingscentrum Papendal. In een informele setting vertelt Joeri over de waarde voor de merken om topsporters in te zetten voor de marketing en communicatie en leren de aanwezigen topsporters kennen op een unieke manier.
Double M verhuisd naar het kantoor in het centrum van Arnhem op de 14e etage van de Airborne tower. Slechts twee jaar na het eerste kantoor groeit Double M naar een prominent kantoor in het hart van Arnhem, dichtbij Papendal waardoor de topsporters makkelijk en snel een kop koffie kunnen komen doen met een schitterend uitzicht over het centrum van Arnhem. De verhuizing naar dit nieuwe kantoor is de springplank naar de volgende stappen voor Double M.
Augustus
2022
Olympisch kampioen hockey Pien Sanders en Europees kampioen hockey Thijs van Dam sluiten zich aan bij Double M. Hierdoor vertegenwoordigt Double M in één klap 5 van Nederlandse bekendste en beste hockeyers. Pien en Thijs brengen het aantal topsporters binnen Double M op 20. Het hockeykoppel blijkt van grote waarde te zijn voor merken en bedrijven die zich willen positioneren en activeren in de hockeysport. In het eerste jaar weet Double M Pien te koppelen aan merken als Jumbo Hockey, O2Life en DHL en koppelt het Thijs aan Tribe Up en gezamenlijk aan het supplementenmerk XXL Nutrition. Door met beiden samen te werken bereiken merken en bedrijven zowel de mannen- als vrouwendoelgroep in het hockey.
Double M krijg steeds vaker de vraag vanuit merken en bedrijven of het ook de activatie van de samenwerking tussen merk/bedrijf en topsporter kunnen verzorgen en maximaliseren. Uiteraard kunnen wij dat! In samenwerking met de juiste partijen verzorgt Double M de sportieve activatie voor bedrijven en merken als Fairbanks, Grenade, Vitals, Tonzon, Emma Sleep en XTRACT. Dit begon in de vorm van activatievideo's en is inmiddels uitgegroeid tot volledig marketingconcepten- en strategieën.
Januari
2023
Pien Sanders was al enkele jaren NIKE ambassadrice binnen het hockey. In 2023 maakt Pien, onder begeleiding van Double M, de volgende stap binnen het merk en is zij hét gezicht voor NIKE binnen het dameshockey. Pien tekent een contract met het merk tot en met de Olympische Spelen in LA in 2028.
Na meerdere contractverlengingen mag Double M voor het eerst een transfer begeleiden binnen het topschaatsen. Twee jaar voor de Olympische Winterspelen in Milaan maken Double M schaatssters Sanne in 't Hof en Michelle de Jong de overstap naar een ander Schaatsteam. Double M behartigt de belangen van beiden schaatssters en verzorgt de onderhandelingen omtrent de arbeidsovereenkomsten van beiden vrouwen. Michelle de Jong maakt de overstap naar Schaatsteam IKO en Sanne in 't Hof naar Schaatsteam Jumbo. Beiden tekenen voor twee jaar tot en met de Olympische Spelen van Milaan.
April
2024
Jip Dicke wordt al jaren gezien als de toekomstig spits van het Nederlands team. Na 10 jaar HDM, waarin Jip in haar laatste seizoen 15 doelpunten maakte, maakt Jip in 2024 de overstap naar topclub SCHC. Double M begeleidt Jip in de transfer en behartigt het haar belangen. Jip tekent voor minimaal twee jaar bij de topclub. Dit is de eerste transfer die Double M heeft morgen verzorgen binnen het Nederlands hockey.

Ervaar
de kracht
van sport