Nika
Daalderop

TeamNL volleybalster


Nika Daalderop is één van de grootste volleybaltalenten wereldwijd en is een vaste waarde bij het Nederlands dames volleybalteam.

Nika begon haar carriere bij VV Amsterdam en verhuisde al op jonge leeftijd naar het Talent Team op Papendal. De passer-loopster speelde in het nationale jeugd team en werd in 2015 voor het eerst geselecteerd voor het Nationale team. Op dat moment was Nika pas 17 jaar. In datzelfde jaar werd Nika bekroond met de Talent van het Jaar award.

Om door te ontwikkelen vertrok Nika in 2016 naar Aken om te spelen bij het Duitse ''Ladies in Black Aachen''. Ook dat jaar wist Nika zich te bekronen tot Talent van het jaar en mocht ze al snel de stap omhoog maken naar het Duits Allianz MTV Stuttgart. Na een sterk jaar in Duitsland maakte Nika de stap naar volleyballend top-land Italië. Daar speelde Nika 4 jaar tot topclub VakifBank uit Istanbul haar belde. Na een jaar Turkije maakte Nika weer de stap naar Italië.

Ondanks dat Nika al bij meerdere Europese topclubs heeft mogen spelen is ze pas 24 jaar. Met het Nederlands team heeft Nika al deel mogen nemen aan verschillende grote toernooien maar één toernooi mist er nog, de Olympische Spelen. Komend jaar zal dan ook alles in het teken staan om met het Nederlands dames volleybalteam te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.

Sportieve resultaten

2017 Zilver EK
2023 Brons EK
3 x Talent van het jaar

Sponsoren