Topscorer en tweevoudig winnaar WK U21


Jip Dicke is Nederlands meest talentvolle spits. Als megatalent, geboren in 2002, en met een flinke dosis passie voor het scoren van goals wordt Jip gezien als de spits van de toekomst. Dit bevestigde Jip nogmaals tijdens het WK onder de 21 jaar in Zuid Afrika. Op dit WK wordt Jip topscorer van het toernooi en had zij een groot aandeel in het winnen van het WK voor Oranje.

Ook in de Nederlandse competitie is Jip een groot gevaar voor de tegenstander. Sinds haar eerste seizoen, toen nog 18e jaar oud, staat Jip al in de top 5 van de topscorerslijst van de dames competitie. Haar naam vestigde Jip al in haar eerste seizoen met een hattrick tegen Victoria, haar eerste doelpunt werd dat jaar zelfs genomineerd als doelpunt van het jaar.

Verrassend? Niet voor haar coach Ivar Knötschke. Die wist al dat hij een groeibriljant in handen had. ‘Ik ken Jip al vanaf de D’tjes. Jaar in, jaar uit scoort ze erop los. Ze heeft een geweldige oog-hand-coördinatie. Daardoor kan ze precies uitvoeren wat ze bedenkt.’‘Waar andere speelsters in de Hoofdklasse de bal nog even goed moeten leggen, kan Jip kort draaien en heel snel uithalen. Dat zie je amper in het vrouwenhockey. Dat is niet aangeleerd, dat is talent.’ Lachend: ‘Daar heb ik niets mee te maken.’

Sportieve resultaten

2023 Wereldkampioen U21
2021 Wereldkampioen U21 + topscorer

Sponsoren