Olympisch- en WK medaillewinnares


Merel Smulders is een Nederlandse BMX-rijdster die haar stempel heeft gedrukt op de internationale BMX-scene. Geboren op 20 juni 1998 in Horssen, Nederland, begon Merel op jonge leeftijd met BMX en heeft ze sindsdien een grote carrière opgebouwd.

Merel's BMX-reis begon bij lokale races in Nederland, waar ze al snel haar talent en passie voor de sport liet zien. Met haar technische vaardigheden, explosieve snelheid en durf om uitdagende sprongen uit te voeren, trok ze al snel de aandacht van TeamNL.

Merel Smulders heeft deelgenomen aan verschillende internationale BMX-wedstrijden, waaronder de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Ze heeft indrukwekkende prestaties geleverd, waaronder het winnen van zilver op het WK in 2018, het winnen van Brons op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio en nog veel meer internationale medailles. Haar vastberadenheid, doorzettingsvermogen en technische vaardigheden maken haar tot een gerespecteerde BMX-rijdster en een inspiratiebron voor jonge atleten in de sport. Merel blijft zichzelf uitdagen en streeft ernaar om haar stempel verder te drukken op de BMX-wereld.

Sportieve resultaten

2021 Olympisch Brons
2018 WK zilver
2022 WK brons
2023 EK Brons

Sponsoren